Waarom ik wimperextensions om en om zet

onze-behandelingen-arnhem-wimperextensions

Mijn drie tips voor het plaatsen van wimperextensions!

Ik zie het weer vaak voorbij komen, mooie foto’s van salons waarop slechts 1 oog volledig is gezet met wimperextensions en het andere oog dat nog gedaan moet worden. Super mooi natuurlijk, want het verschil tussen het behandelde en onbehandelde oog is dan enorm goed te zien.

Echt klantvriendelijk is het niet…
Ik ben van mening dat mijn klant ten alle tijden weg moet kunnen gaan, mocht dat onverhoopt nodig zijn. Stel er is een spoed- of noodgeval, dan is het voor jouw klant heel vervelend om met een behandeld en een onbehandeld oog over straat te moeten. Daarbij is het maar de vraag, wanneer de klant weer tijd heeft om het onbehandelde oog te kunnen laten zetten? Of misschien heb je zelf pas over een week weer tijd om aan te vullen?

Maar er is nog een reden waarom ik beide ogen om en om behandel, namelijk om de zgn. ‘stickies’ te voorkomen. Stickies zijn aan elkaar gekleefde wimpers en kun je krijgen als de lijm nog niet geheel gedroogd is en direct de naaste wimper weer gaat beplakken met een nieuwe extensions. Dit kan zorgen voor scheefgroei van de natuurlijke wimperhaartjes en kan vervelend aanvoelen voor jouw klant. Daarom adviseer ik juist om beide ogen om en om (van links naar rechts) te behandelen, zodat de lijm goed uit kan harden en deze niet vast gaat zitten aan de naaste wimper(extension).
Ook als je het wimperhaartje niet goed isoleert (= vrij leggen om te beplakken) kun je stickies krijgen.

Nog een reden is dat niet iedereen evenveel wimperhaartjes heeft aan beide ogen. Ik vind het niet fijn om mijn klant de salon te laten verlaten waarbij 1 oog meer wimperextensions heeft, als het andere oog. Als je om en om werkt, dan kun je gelijkmatig opbouwen en zien beide ogen er perfect uit na de behandeling.

Ik ben heel benieuwd hoe jij dit doet? Laat je het mij hieronder weten?

Instagram
>