Wisseling van wimperhaartjes in de lente

Waarom-de-lente-ervoor-kan-zorgen-dat-haren-uitvallen-ook-wimperhaartjes

Waarom verliezen wij wimperhaartjes?

Het seizoen verandert weer, de zon schijnt en de langere dagen zijn weer welkom. Maar voor de dragers van wimperextensions onder ons, is het tijdelijk wat minder fijn, omdat wij onze winterharen gaan verliezen, dus ook onze wimperhaartjes. Dit betekent dat onze wimperextensions dus niet zo lang blijven zitten als gebruikelijk.

In de herfst en in het voorjaar ervaren de meeste mensen een toename van haaruitval. Dit is te wijten aan onder andere een combinatie van biologische veranderingen die plaats vinden in ons lichaam, bijvoorbeeld door blootstelling aan dagelijks zonlicht. Die veranderingen leiden tot een reactie, waardoor je haar begint te verliezen.

Relax! Laat de natuur maar haar werk doen… Als de nieuwe haartjes voor de oude in de plaats komen, zorg dan goed voor jezelf. Drink voldoende water en zorg dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Het duurt ongeveer zes weken en is een volkomen normaal proces.

Wat kun jij er aan doen?

Als wimperstyliste kun je weinig doen voor jouw klant, om de natuurlijke wimpers te behouden. De natuurlijke wimpers laten los en vernieuwen zichzelf, dus het heeft niets te maken met de lijm, het weer of met de verzorging van de extensions door jouw klant (alhoewel sommigen er echt niet zuinig mee omgaan, maar je kent je mensen wel ;-)).

Mijn enige advies is om jouw klanten iets eerder terug te laten komen voor een refill behandeling en misschien te werken met een iets lichtere extensions (bijv. 0,15 mm. in plaats van een 0,2 mm.). Zorg daarom voor wat extra tijd voor deze refill behandelingen in het voor- en najaar, mocht jouw klant dat nodig hebben en willen.

Haaruitval hoeft niet persé seizoensgebonden te zijn, het kan ook komen door ziekte of medicatie.
Stress, overgewicht, een crash dieet, de pil, problemen met de schildklier, huidaandoeningen, of ijzertekort kunnen allemaal oorzaken zijn. Overleg daarom goed met jouw klant, als je merkt dat de haaruitval toeneemt.

Wil jij meer weten over haaruitval of welke bouwstoffen je nodig hebt om haaruitval te verminderen of tegen te gaan? 
Klik dan HIER

>